Devonte Adams (©AFP)
Devonte Adams (©AFP)

Rodžers ostao bez glavne mete, Adams postao najplaćeniji risiver u istoriji

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.03.22. | 08:27

Doskorašnji as Grin Beja trejdovan u Las Vegas Rejderse u zamenu za dva pika, prve runde ove godine i druge naredne. Tim iz Nevade mu dao ugovor na pet godina za 141.250.000 dolara

Grin Bej je zadržao Erona Rodžersa, učinio ga najplaćenijm igračem u istoriji (150.000.000 dolara na tri godine), ali drugog asa nije uspeo da sačuva. Devonte Adams je novi igrač Las Vegas Rejdersa. U spektakularnom trejdu, jedan od najboljh risivera lige u prethodnih pet-šest godina otišao je u Nevadu, dok su i Pekersi dobro prošli, dobili su pika prve runde drafta ove godine i druge naredne.

Adams je dobio od Rejdersa ugovor na pet godina za fantastičnih 141.250.000 dolara i tako postao najplaćeniji risiver u istoriji lige. Odmah pošto je uspeo da dogovori novi ugovor sa Rodžersom, Pekersi su "zalepili“ frenčiz teg (jednogodišnji ugovor van budžeta) na sjajnom risiveru, ali on je posle nekoliko dana obavestio franšizu iz Viskonsina da ne želi da igra pod tim uslovima. Trebalo je naredne sezone na Lembo fildu da zaradi nešto više od 20.000.000 dolara, ali je sada dobio mnogo više i ono što je bitniji dugoročnu saradnju, verovatno do kraja karijere u Las Vegasu.

Izabrane vesti

Grin Bej nije loše prošao, dobio je dva pika na draftu i šansu da izabare nove hvatače za Erona Rodžersa. U Pekersima su ostali Alen Lazard, Amari Rodžers i veteran Rendal Kob. Nekoliko zvezda na poziciji risivera su slobodni agenti, pa možda Pekersi budu odlučili da potpišu recimo Hulija Džonsa, Džarvisa Lendrija ili Odela Bekama koji su dalje bez tima. Realnije je, ipak, da Grin Bej nove hvatače potraži na draftu. Franšiza iz Viskonsina nije poznata da daje basnoslovne ugovore za novajlije, već se pretežno oslanja na draft.

Rejdersi dobijaju vrhunskog risivera, koji je u prethodne dve godine postigao čak 29 tačdauna, a imao je skoro 3.000 jardi. Kvoterbek Derek Kar ima na raspolaganju paklen napad. Ostali su tajt end Daren Voler i risiver Hanter Renfro, a novi trener je ofanzivni guru Džoš Mekdenijels, dugogodišnja desna ruka Bila Beličika u Nju Ingland Petriotsima. Odbrana je pojačana sa superstarom Čendlerom Džonsom (stigao iz Arizone) koji će činiti sjajan tandem „pes rašera“ sa Maksom Krozbijem, starosedeocem koji je dobio novi ugovor na skoro 100.000.000 dolara na četiri godine.

Rejdersi se ne šale, pucaju na Lombardijev trofej. Igraće u ubedljivo najjačoj divizji u ligi u kojoj su Kanzas Siti sa Patrikom Mahomsem, Denver sa Raselom Vilsonom i silno pojačani Los Anđeles Čardžersi koji su doveli defanzivne zvezde prethodnih dana, lajnbekera Kalila Meka iz Čikaga i kornerbeka Džesija Džeksona iz Nju Inglanda.

Od ostalih transfera prethodne noći, šampion Los Anđeles Rems je doveo elitnog risivera Alena Robinsona iz Čikaga. Za tri godine platiće ga 46.500.000 dolara, od toga 30.700.000 garantovane sume.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------


tagovi

Eron RodžersNFL ligaNFLGrin Bej PakersLas Vegas Rejders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara